Kunnen infraroodpanelen worden gebruikt

Zoals de naam al doet vermoeden, stralen infraroodpanelen warmte uit en brengen ze energie rechtstreeks over van het ene object naar het andere. Ze doen dit zonder de lucht in de kamer te verwarmen zoals je zou verwachten van traditionele convectieverwarmers, wat resulteert in een veel efficiëntere en gerichtere warmte. De directe overdracht van thermische energie elimineert ook verspilde warmte- en koudeplekken in een kamer, waardoor u door de hele ruimte een comfortabel en consistent gevoel van warmte krijgt.

infraroodpanelen

Het direct verwarmen van objecten en oppervlakken is een zeer effectieve en energiezuinige manier om uw huis te verwarmen, en is vooral gunstig voor mensen met allergieën, omdat de lucht niet wordt gedroogd zoals convectiesystemen dat doen. Bovendien kunnen infraroodpanelen eenvoudig in bestaande muren worden gemonteerd, zodat uw woonruimtes minimaal worden verstoord.

Infraroodpanelen zijn een koolstofarm alternatief voor gas en kunnen u als zodanig helpen uw ecologische voetafdruk op de lange termijn te verkleinen. Bovendien zijn de meeste infraroodverwarmingssystemen compatibel met tarieven voor hernieuwbare energie en zonnepanelen, zodat u optimaal gebruik kunt maken van schone en duurzame verwarmingsopties.

Kunnen infraroodpanelen worden gebruikt voor therapeutische doeleinden?

Het is bekend dat de kortegolf-infrarode (rode) stralen die door infraroodpanelen worden uitgezonden, effectief zijn in het verminderen van pijn en ongemak. Ze stimuleren de productie van stikstofmonoxide, wat helpt de bloedvaten te ontspannen en te verwijden, waardoor de bloeddruk wordt verlaagd en bloedstolsels en schaafwonden worden voorkomen. Ze verhogen ook de ATP-productie, de energievaluta van cellen, wat belangrijk is voor weefselherstel en wondgenezing. Bovendien kan roodlichttherapie het stressniveau en de angst verminderen door het serotonineniveau te verhogen.

Het is ook bekend dat FIR-stralen de collageen- en elastineproductie in de huid verhogen, wat de bindweefsels van het lichaam helpt versterken en de flexibiliteit verbetert. Bovendien kunnen ze gewrichtsproblemen helpen verlichten door de weefsels in en rond de gewrichten te verwarmen en zwelling en ontsteking te verminderen.

Infraroodstralen kunnen ook een positieve invloed hebben op de metabolische processen van het lichaam door de bloedsomloop te stimuleren en de ophoping van afvalstoffen te elimineren. Ze helpen ook de productie van cytokines te stimuleren, wat de functies van het immuunsysteem kan versterken. Bovendien is gebleken dat ze antiverouderingseigenschappen hebben door de verschijning van fijne lijntjes en rimpels in het gezicht te verminderen. Infraroodstralen kunnen ook de schoonheid van een persoon verbeteren door de huid er helderder en jeugdiger uit te laten zien.

Infraroodstralen kunnen ook worden gebruikt om kankerpatiënten te behandelen door de kerntemperatuur van het lichaam te verhogen, als onderdeel van een behandeling die bekend staat als hyperthermie. Het proces is gebaseerd op het feit dat kankercellen niet van warmte houden, en door de lichaamstemperatuur te verhogen met ver-infraroodstralen wordt het gemakkelijker voor chemotherapiemedicijnen om de aangetaste delen van de tumor te bereiken. Dit kan leiden tot een effectievere en completere kankerbehandeling. Dit type behandeling wordt momenteel in Groot-Brittannië uitgeprobeerd door een aantal gespecialiseerde klinieken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *